Let op: de nieuwe Arbowet wordt op 1 juli 2018 definitief!

Let op: de nieuwe Arbowet wordt op 1 juli 2018 definitief!

 

 

Veel werkgevers weten niet dat op 1 juli 2018 de nieuwe Arbowet definitief wordt. De regels op het gebied van Arbowetgeving worden dan verscherpt.

Eén van de voorwaarden is dat iedere werkgever verplicht is een basiscontract aan te gaan met een gecertificeerde arbodienst. Wie wel of niet gecertificeerd is kunt u zien op de website van de gecertificeerde Arbodiensten: www.sbca.nl Als u werkt u met een bedrijfsarts of alleen een casemanager, dan is dit onvoldoende.

Werkgevers met een OR of PT zullen moeten aangeven hoe zij een basiscontract hebben vormgegeven. Ook hier geldt: wanneer dit onvoldoende geregeld is, kunnen zij een boete verwachten.

Heeft u een contract met een arbodienst die niet gecertificeerd is, dan riskeert u een zeer hoge boete. Het Ministerie heeft aangekondigd na 1 juli 2018 te zullen handhaven. Tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018 heeft iedere werkgever de mogelijkheid gehad alles te regelen en in orde te maken. Uit de praktijk is al bekend dat er voorboetes zijn opgelegd die kunnen oplopen tot € 50.000!

Voorkom boetes en check of de contracten conform de wettelijke eisen zijn!

Voor meer informatie: kijk op de website www.vaardigwerk.nl

Bij vragen: neem contact op met Vaardigwerk:

- tel. nr. 0172-759980

- email: a.klein@vaardigwerk.nl

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.