Laatste weekend schaatsen in Archeon

Laatste weekend schaatsen in Archeon

Tot en met zondag 19 januari kun je nog schaatsen op de overdekte ijsbaan bij museumpark Archeon. Ook in het laatste weekend mag de warme chocomel of koffie/thee niet ontbreken na afloop. Tijdens 'Vier de Winter' is er genoeg te beleven in het museumpark!

Bezoekers met een entreebewijs kunnen gratis gebruik maken van de 450 m2 grote schaatsbaan. Met de museumjaarkaart mag je gratis komen schaatsen. Heb je zelf schaatsen? Geen probleem, je kunt bij het Archeon een paar lenen voor € 5. Naast de schaatsbaan in de herberg is warme chocomel, apfelstrudel en glühwein verkrijgbaar. De baan is geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Archeon raadt aan om handschoenen en warme kleding aan te doen bij het bezoeken van de schaatsbaan.

In december en januari wordt de winter gevierd in het Archeon: ‘Vier de Winter’. Er zijn dan verschillende activiteiten en voorstellingen in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. De schaatsbaan is hier onderdeel van.

Kom jij uit Alphen?
Alphenaren mogen ook schaatsen zonder parkbezoek. Hiervoor betaal je € 7,50 per persoon. Je kunt dan maar liefst 2 uur lang schaatsen op de ijsbaan. Als je je binnen de 2 uur weer meldt bij de entree, krijg je de borg van € 15 retour.

De schaatsbaan is aangesloten bij IJSTIJD, een actie van KNSB waarbij kinderen enthousiast gemaakt worden om te gaan schaatsen.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.