Laatste grote gevelelement woningen Akkerwinde geplaatst

Laatste grote gevelelement woningen Akkerwinde geplaatst

Momenteel worden 199 woningen in de Akkerwinde en de Boterbloemweg in Alphen energiezuinig gemaakt. Woonforte laat nu weten dat het laatste grote gevelelement van de laatste woning op zijn plek zit.

Dat het laatste grote gevelelement is geplaatst, betekent dat de enorme kraan die er wekenlang stond uit beeld verdwijnt. Tegelijkertijd gaat het project ook een nieuwe fase in: de tijd van afronden breekt nu namelijk aan. Woonforte: “Bewoners kijken uit naar de rust. We zijn er nog niet helemaal maar het gaat de goede kant op!”

De huurwoningen in de Akkerwinde en de Boterbloemweg krijgen vloer- en dakisolatie, volledig nieuwe geïsoleerde gevels met nieuwe kozijnen en triple glas en mechanische ventilatie met warmteterugwin-installatie. Ook plaatst Woonforte gratis 14 zonnepanelen op elk van de daken. Daarmee krijgen de bewoners een gegarandeerd lagere elektrarekening. De maatregelen geven meer comfort, een veiliger en gezonder binnenklimaat en minder energiekosten, zo meent de woningcorporatie. Na de renovatie hebben de woningen energielabel A++. Met deze zeer energiezuinige woningen kunnen de bewoners dus flink besparen op de energiekosten.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.