Kom naar de Groene inspiratiemarkt op zaterdag 22 april!

Kom naar de Groene inspiratiemarkt op zaterdag 22 april!

Beste duurzame partner, beste ‘groene’ ondernemer,

De lente is begonnen, een mooi moment om ‘bovengronds’ te komen met alle activiteiten die de afgelopen maanden zijn voorbereid.

April - Groene inspiratiemarkt

Aanstaande zaterdag 22 april organiseert het Huis van Duurzaamheid in samenwerking met ca. 30 partners, waaronder gemeente Alphen aan den Rijn, de tweede editie van de Groene inspiratiemarkt in Bibliotheek Alphen-Centrum. De markt wordt om 10.00 uur geopend door wethouder duurzaamheid Gert van den Ham en onze nieuwe interim directeur Betty Willemsen. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er marktkramen met o.a. verkoop van tweedehands kleding en boeken, afvalvrije lifestyle producten, lokaal voedsel, (eetbare) planten en lekker hapjes en drankjes in Kade 10. Ook zijn er leuke activiteiten voor jong en oud: live muziek, een kleding repaircafé, kinderworkshops, een Rad van Voortuin met leuke prijzen, gratis tuinontwerpschetsservice, proeverijtjes en meer! Leuk als je erbij bent en het evenement wilt delen met je netwerk. Bekijk het programma en de partners op: www.bibliotheekrijnenvenen.nl/inspiratiemarkt

Mei - Week zonder Afval en expositie ‘Duurzame wijk’

In de Week zonder Afval van 22 t/m 28 mei krijgt onze lokale Zero Waste zelf-op-pad tour een update. Er komen nieuwe vermeldingen bij in deze 3e editie van de tour, bijv. tweedehands kledingwinkel Pareltjes en de Kledingbank. Heb je nog tips voor lokale organisaties die samen met hun klanten werken aan het verminderen van de afvalberg? Tip ons!

Voor de jeugd organiseren we op woensdag 24 mei een Recycle uitvinderslab. Kinderen uit groep 6 t/m 8, waaronder de kinderraad, gaan in dit lab creatieve oplossingen bedenken voor actuele milieu-/klimaatproblemen. Vervolgens bouwen zie hiervoor een ontwerp met gebruikte materialen van textiel hout, plastic en karton.

Ook zijn we verheugd dat de Omgevingsdienst Midden-Holland ons heeft gevraagd om de expositie ‘Duurzame wijk’ te plaatsen. In deze expo worden de eindresultaten getoond van de ontwerpwedstrijd voor 4e-jaars scholieren van het Groene Hart Lyceum en het Ashram College. Van 8 mei t/m 7 juli zijn de maquettes en de bijbehorende informatieve fototentoonstelling te zien in de Bibliotheek in Alphen-Centrum.

Juni - Duurzaamheidscafé en Fashion swap

Het eerstvolgende DuurzaamheidsCafé staat gepland op dinsdag 6 juni. Hier kun je duurzame inspiratie opdoen en ideeën uitwisselen met (andere) ondernemers, beleidsmakers en inwoners met duurzame initiatieven en ambities. Samen met Blik Vooruit, het nieuwe circulaire kennisplatform voor lokale ondernemers, zijn we bezig met de invulling van de inspiratiesessie die vooraf gaat aan de borrel. Deze keer gaan we in op de reststromen binnen je organisatie en hoe inventieve start-ups hiermee nieuwe producten ontwikkelen. Suggesties voor lokale ondernemers die hier al mee bezig zijn, zijn welkom!

Tot slot maken we je graag attent op het werk van onze gewaardeerde vrijwilliger Chris Groesser, die met de IVN fotowerkgroep Natuurkiekers heeft gewerkt aan de expositie ‘Natuur in beweging’. De tentoonstelling met natuurfoto’s van 4 seizoenen Irenebos is van t/m 31 mei te zien in Bezoekerscentrum De Veenweiden.

Vragen, suggesties, of samenwerken met het Huis van Duurzaamheid? Mail ons!

Dewi Visser en Patricia Lärche
Programma- & community coördinatoren duurzaamheid
Werkdagen: maandag t/m donderdag

Dewi: 06-51565239
Patricia: 06-82645764 

duurzaam@bibliotheekrijnenvenen.nl

Plaatje duurzaamheid bibliotheek - april 2023.jpg

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.