Keurmerk Veilig & Schoon voor Alphense zwembaden: gemeente tevreden over exploitatie

Keurmerk Veilig & Schoon voor Alphense zwembaden: gemeente tevreden over exploitatie

De Thermen2 heeft op opnieuw het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen voor zwembad De Hoorn en zwembad AquaRijn. Het branchekeurmerk wordt jaarlijks opnieuw getoetst en is voorzien van strenge eisen. 

Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Gemeente tevreden

De Gemeente Alphen aan den Rijn heeft De Thermen2 middels een brief gefeliciteerd met het verlengde keurmerk. “Onze dank voor uw inzet en felicitaties met het resultaat”, aldus de gemeente. In de brief wordt De Thermen2 tevens gecomplimenteerd met het beleid. “Ook in 2019 en 2020 is zichtbaar dat u op een juiste wijze invulling geeft aan de maatschappelijke doelstellingen. In de praktijk blijkt uit vele voorbeelden dat u de zwembaden bovengemiddeld inzet voor maatschappelijke resultaten. Wij blijven hier erg tevreden over.”

Meer over het keurmerk Veilig & Schoon

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen.

Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.