Juniorensymfonieorkesten veroverde zondag Museumpark Archeon

Juniorensymfonieorkesten veroverde zondag Museumpark Archeon

Een waar spektakel in Museumpark Archeon. Daar vond zondag voor de zevende keer het Junioren Symfonieorkesten Spektakel plaats. Zo’n vierhonderd kinderen uit alle hoeken van het land meldden zich aan de poort van Archeon.

Verspreid over het park zorgden vijftien juniorenorkesten zondag voor een muzikaal spektakel in het Alphense museumpark. Maar liefst 400 kinderen in de leeftijd tot 14 jaar uit alle hoeken van Nederland waren in het park te vinden voor het Junioren Symfonieorkesten Spektakel. Veel orkesten komen al voor de zevende keer.

Extra bijzonder was dat het park gewoon geopend was voor bezoekers. Op het podium van de middeleeuwse markt liepen bezoekers langs de Bloembollenstreek, Rijnstreek, Purmerend, Utrecht, Amsterdam en Zwolle. Op andere plekken in het park speelden orkesten uit Rotterdam, Den Haag en Alkmaar. Voor velen was het voor het eerst in lange tijd dat ze weer op konden treden.

De orkesten traden op verschillende tijden op in Archeon. De muzikanten konden zich tussendoor in het museumpark uitleven. Aan het einde van de middag verzorgde een deel van alle orkesten een gezamenlijk afsluitend optreden in de Arena, waarbij de ouders op 1,5 konden toekijken. 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.