Interview met bestuurslid Gijs Piera

‘Bij alles wat we doen, gaat het om verbinding’

Voor de programmacommissie van de VOA was het 65-jarig jubileumfeest op zaterdag 22 september het hoogtepunt van 2018. “Dat kwam natuurlijk ook door de locatie”, vertelt VOA-bestuurslid en commissievoorzitter Gijs Piera. “Het Oude Raadhuis was het perfecte decor voor zo’n unieke gebeurtenis.” Voor geïnteresseerden: de aftermovie is via deze link te bekijken.

De nieuwjaarsbijeenkomst in combinatie met de verkiezing van de Onderneming van het Jaar, ziet Gijs ook als een markant evenement. “Dan halen we ook altijd het onderste uit de kan om er iets moois van te maken. In januari kwamen ruim 700 leden naar Theater Castellum. Daar doen we het voor. We hebben meerdere themacommissies, zoals de arbeids-, de leden, de starters-, en de sportcommissie die zelf ook activiteiten organiseren. Meer voor verbinden op thema of het delen van kennis en kunde. Bij de programmacommissie gaat het om de grootst gemene deler. De evenementen die wij organiseren, moeten voor alle VOA-leden aantrekkelijk en toegankelijk zijn.”

Intensief
De organisatie van de grote en kleinere evenementen heeft telkens weer de nodige voeten in de aarde. “Het zijn intensieve klussen”, weet Gijs. “Gelukkig heb ik enthousiaste en creatieve commissieleden om me heen, die veel tijd investeren in de opzet en uitvoering. Daarnaast ben ik blij met het draagvlak onder de VOA-leden, die graag hun steentje bijdragen. Sommige leden doen dat met zeer gewaardeerde sponsoring, waar we simpelweg niet zonder kunnen. Alleen van de contributie kunnen we de evenementen niet organiseren. Maar we zijn ook heel blij met al die vrijwilligers die steeds bijspringen en er achter de schermen voor zorgen dat wij onze plannen kunnen realiseren. Die betrokkenheid vind ik echt gaaf.”

Uitdaging
Wat Gijs ook gaaf vindt, is de ontwikkeling van nieuwe evenementen. “Inmiddels maak ik 11 jaar deel uit van de programmacommissie. Sinds 2016 doe ik dat in de hoedanigheid van VOA-bestuurslid en commissievoorzitter. In die tijd is de vereniging stevig gegroeid. We worden voortdurend uitgedaagd om iets nieuws te bedenken en karaktervolle locaties te vinden die de toeloop aankunnen. Wat dat betreft was het Oude Raadhuis natuurlijk een schot in de roos. Maar de uitdaging is om ook andere plekken te vinden waar we met de VOA terechtkunnen.”

Castellum
Voor de nieuwjaarsbijeenkomst, die weer met de OvhJ-verkiezing wordt gecombineerd, wordt nog geen nieuwe locatie gezocht. “De animo om daarbij te zijn, is enorm groot. En Theater Castellum heeft alle faciliteiten die we daarvoor nodig hebben. Daar trappen we het nieuwe jaar dan ook af, op donderdag 10 januari. Ik ga niet meteen alles over het programma verklappen, maar ik kan wel vast kwijt dat we Ronnie Overgoor als dagvoorzitter hebben kunnen strikken. Denk aan een combinatie van een trendwatcher, cabaretier, ondernemer en inspirator en je krijgt alvast een beeld. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze leden daar een enorm plezier mee doen.”

‘Gewoon ongedwongen een drankje met elkaar kunnen drinken.’

Verder staan de VOA-borrels zoals gewoonlijk op de agenda van 2019. “Daarvoor maken we exclusief gebruik van horecalocaties. In het verleden hebben we ook op bedrijfslocaties geborreld, maar dat gaan we dus anders doen. Hoe fijn het ook is dat bedrijven de deuren voor ons willen openen; de leden komen voor de borrel en de bitterbal. Je moet gewoon ongedwongen met elkaar een drankje kunnen drinken. Dat de sponsor van de borrel ook nog iets over zijn bedrijf vertelt, is vanzelfsprekend. Maar de borrelsfeer moet centraal staan.”

Samen
Het afgelopen jaar was er door het jubileumfeest geen BBQ. “Die staat volgend jaar wel weer op het programma. En we denken erover om in oktober nog een groot evenement neer te zetten. We weten nog niet precies wat, maar de onderliggende boodschap daarvan zal in elk geval ‘verbinden’ zijn. De VOA is een vereniging die de belangen van alle leden behartigt. We moeten er samen voor zorgen dat we samen groeien en beter worden. Verbinden met elkaar is elementair om dat doel te bereiken.”

Sterke gemeente
Gijs is trots op ‘zijn’ VOA. “Dat we een economisch sterke gemeente hebben, is mede de verdienste van de VOA. Dat hebben we samen met het gemeentebestuur voor elkaar gekregen. Daar mogen we met z’n allen best bij stilstaan. Tegelijk draait het bij de VOA naar mijn idee ook om saamhorigheid en gezelligheid. Die gaan we in 2019 weer volop ervaren. Ik wens alle VOA-leden voor het nieuwe jaar dan ook alle geluk en gezondheid, goede zaken en niet te vergeten heel veel lol!”

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.