Hitsville, The Making of Motown eenmalig bij Parkvilla filmhuis

Hitsville, The Making of Motown eenmalig bij Parkvilla filmhuis

Parkvilla vertoont op maandag 6 september de muziekdocumentaire Hitsville: The Making of Motown, die deze dag éénmalig te zien is in bioscopen. Een must voor iedereen die alles wil weten over de geboortegrond van de vele jazz-, soul- en gospellegendes en van de échte Motown-sound.

Het belooft een muzikale avond te worden vol met soulmuziek en de interessante geschiedenis van Motown. Met grote namen als The Jackson Five, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Diana Ross & The Supremes en The Four Tops was Motown een enorme hitmachine.

Hitsville: The Making of Motown is een muziekdocumentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig. De film vertelt het complete verhaal van de unieke aanpak van oprichter en eigenaar Berry Gordy, waardoor Motown het meest succesvolle platenlabel ter wereld werd.

De oprichting en het aanvankelijke succes van Motown speelde zich af in de jaren zestig van de vorige eeuw. Een periode van grote raciale spanningen in Amerika en een snelgroeiende burgerrechtenbeweging. Daarnaast de slepende Vietnam oorlog, maar ook een tijdperk van muzikale creativiteit.

Meer informatie en tickets: www.parkvilla.nl.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.