Het Beste van Alphoto in Parkvilla

Van de ruim 50 leden die fotoclub Alphoto telt, exposeren 32 van hen van 19 oktober tot 7 december hun foto's  in de foyer van Parkvilla in Alphen. Het zijn de foto's die de leden instuurden voor de eigen wedstrijd om de beste foto van het jaar, vandaar de titel van de expositie: Het Beste van Alphoto.

De leden die exposeren beoefenen diverse stijlen binnen de fotografie. Zo zijn er portretten te zien, maar ook landschappen, abstracte foto's, dierenfoto's, straatfoto's, reisfoto's en macro's. Bijzonder is dat de drie foto's die als eersten eindigden in de Jaarwedstrijd van Alphoto op groot formaat zijn afgedrukt. De andere foto's in middenformaat. De club is erg trots op deze bijzonder fraaie expositie, die laat zien waar de leden in uitblinken. De expositie past in het streven van Alphoto om de inwoners van Alphen en omgeving enthousiast te maken voor fotografie als kunstvorm.

Deelnemende fotografen

De deelnemende fotografen zijn: Hans ter Hoek, Marianne de Ruijter, Pim Bakker, Rob IJsselstein, Anet Terra, Bert de Wit, Bert Noorbeek, Ellen van der Maat, Erik Brouwer, Fons Bitter, Fred Peters, Frederiek van der Linden, Guido Brand, Henk Langerak, Jaap van der Linden, Jan Neeleman, John Bonnet, Kees Borst, Kees Wenting, Kors de Bruin, Leo van Zanten, Mariëtte van Heijningen, Mirjam Terhoeve, Nicole van As, René Schouten, Rieni Stolwijk, Rob Spaans, Yvonne Huijsmans, Rein de Lange, Richard Stavleu, José Bruijsten en Thérèse Obers.

Clubavond

Alphoto heeft vrijwel elke maandagvond in zalencentrum Swaenswijk een clubavond waarop de leden elkaars foto's bespreken. Ook zijn er thema-avonden en houden bekende fotografen lezingen over hun werk. Diverse werkgroepen (onder andere architectuur, urbex, landschap en natuur) maken regelmatig uitstapjes, waarna de foto's later op de clubavond worden bekeken en besproken.

Bezoeken

De expositie zou aanvankelijk in april te zien zijn, maar was door de lockdown als gevolg van de coronacrisis uitgesteld. Ook nu wordt de nodige voorzichtigheid in acht genomen. Bezoekers moeten een mondkapje dragen. De expositie is te bezoeken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur, op alle avonden (behalve zondag) van 19:00 tot 23:00 uur en op zondag van 13:30 tot 15:00 uur.

Over Parkvilla

Parkvilla brengt jaarlijks minimaal 60.000 mensen uit de gemeente Alphen aan den Rijn vol enthousiasme in contact met Kunst & Cultuur door een actief en passief aanbod in Kunsteducatie, Filmhuis en Theater!

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.