Herfstvakantie vol activiteiten in Museumpark Archeon

Herfstvakantie vol activiteiten in Museumpark Archeon

Tot en met zondag 31 oktober geniet je van de herfstvakantie in Museumpark Archeon. De Museumkidsweek valt precies in de herfstvakantie en hierdoor heeft Archeon extra veel leuke activiteiten op het programma staan, met onder andere het ‘Smeedweekend’ en ‘Krijgers door de eeuwen heen’.

KidsProof Museum

De Museumkidsweek valt precies in de herfstvakantie, wat betekent dat Archeon extra veel leuke activiteiten op de planning heeft staan voor kinderen. Elk jaar kunnen kinderen t/m 12 jaar hun leukste KidsProof musea kiezen en hierop stemmen. Ze maken dan kans op een verassingspakket of een Museumkidskaart. Kinderen kunnen hieraan meedoen t/m 31 oktober via www.museumkidsweek.nl.

Op bezoek bij smeden

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober is het 'smeedweekend’ in Archeon. Bezoekers kunnen meekijken bij de vuursteensmid, de bronsgieter, de ijzermakers en de 'gewone' smid, die in dit weekend helemaal in de belangstelling staan. Van vuursteen werden scherpe voorwerpen gemaakt, zoals messen, bijlen en dissels. Later werden deze voorwerpen gemaakt van brons en daarna van ijzer en staal door smeden. Ook werd er gewerkt met tin en zilver.

Van jagers tot aan ridders

Ontmoet de krijgers door de eeuwen heen op zaterdag 30 en zondag 31 oktober. Leer alles over de jagers, Romeinse legionairs, gladiatoren, Vikingen en ridders. Er zijn veel activiteiten te doen waarmee je een krijgersdiploma kunt behalen.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.