Geen Black Friday maar 'Green Friday' bij Museumpark Archeon

Geen Black Friday maar 'Green Friday' bij Museumpark Archeon

Vrijdag 26 november is het Green Friday en dat betekent dat alles in het teken staat van duurzaamheid en milieubewust leven. Op diezelfde dag is het ook Black Friday en dit is zeker geen toeval. Museumpark Archeon zet zich, samen met meer dan 100 andere bedrijven, in voor Green Friday. 

Green Friday is een samenwerking met Trees for All die zich inzet om op de zwartste dag van het jaar op groen te gaan. Dit doen zij door zoveel mogelijk bomen te planten. Museumpark Archeon doet hier met veel enthousiasme aan mee. 

Waarom?

Museumpark Archeon zet zich in voor de Green Friday beweging van Trees for All. Want door de impuls gedreven aankopen die plaats vinden tijden Black Friday vindt er overconsumptie plaats. Dit heeft enorme gevolgen voor onze aarde, zoals uitputting van onze natuurlijke bronnen, vervuiling en oceanen vol plastic. Goed voor het milieu is dit natuurlijk niet en daarom vindt Museumpark Archeon het belangrijk om vooral op deze dag nog meer actie te ondernemen als het gaat om duurzaamheid.  

Trees for All

Het gevolg van veel CO2-uitstoot is klimaatverandering en bomen zijn hét middel om dit tegen te gaan. Trees for All heeft daarom als doel om zoveel mogelijk bomen te planten op deze dag. De bomen die Trees for All plant worden zowel in Nederland als in het buitenland geplant. Deze bomen compenseren de CO2-uitstoot die door Black Friday wordt vrijgegeven.  

Duurzame maatregelen

Museumpark Archeon is veel bezig met de duurzaamheid van het park. "Zo vinden wij het belangrijk dat zowel de medewerkers als de bezoekers bewust worden van hun duurzame gedrag in eigen woonomgeving. Maar ook in het park is duurzaamheid belangrijk, zo werken we samen met Too Good To Go, Vis en Seizoen, Earth Water en Groene Cirkel Bijenlandschap."

Naast deze samenwerkingen neemt het park nog meer maatregelen: zonnepanelen, het gebruik van regen en slootwater bij besproeiing, geen gebruik maken van kunstmatige bemesting, CO² compensatie terwijl auto's op de parkeerplaats worden geparkeerd en het gebruik van biologische verf. Door al deze maatregelen heeft Museumpark Archeon ook Green Key Goud behaald.

Al met al is het duidelijk dat duurzaamheid en milieubewust leven belangrijk is, daarom gaat Museumpark Archeon groen op Green Friday. 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.