Financieringsadvies voor ondernemers naar hoger niveau

Financieringsadvies voor ondernemers naar hoger niveau

Foto: Mona Keijzer (staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat) en Kevin van Kempen (Credion Alphen aan den Rijn). Fotografie: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Credion Alphen aan den Rijn ontvangt als eerste diploma Erkend Financieringsadviseur MKB

Met trots kunnen wij melden dat Kevin van Kempen, adviseur bij Credion Alphen aan den Rijn, als eerste het diploma Erkend Financieringsadviseur MKB heeft ontvangen

Donderdag 10 juni reikte staatssecretaris Mona Keijzer de eerste diploma’s Erkend Financieringsadviseur MKB uit. Een belangrijk moment voor MKB ondernemers in het algemeen en financieringsadviseurs in het bijzonder. Kevin van Kempen van Credion Alphen aan den Rijn nam het gewilde diploma in ontvangst. Met het halen van dit diploma, bestaande uit een theorie-examen en praktijkexamen, voldoen zij aan de eisen van kennis, ervaring en integriteit die gesteld worden door Stichting MKB Financiering (SMF) voor het geven van betrouwbaar, gedegen en gezond financieel advies aan het midden- en kleinbedrijf.

Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat: “Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben een grote financieringsbehoefte, of dat nu is om door moeilijke tijden heen te komen of om te groeien. Het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB zorgt ervoor dat ondernemers makkelijker de juiste adviseur kunnen vinden die ze daarbij kan helpen. Goed advies betekent een grotere kans op financiering en dus op meer ruimte om te ondernemen. Dat is goed voor hen en daarmee voor onze economie als geheel.”

Kevin van Kempen, financieringsspecialist Credion Alphen aan den Rijn

“Doel van het nieuwe keurmerk is het financieringsvak naar een hoger niveau tillen. Waar je vroeger alleen nog terecht kon bij je (huis)bank, is de financieringsmarkt vandaag de dag veel uitgebreider. Er zijn tal van nieuwe financieringsvormen, en financieringspartijen actief. De huidige financieringsmarkt is aanzienlijk diverser, waar MKB ondernemers goed hulp kunnen gebruiken in de zoektocht naar de juiste financiering. Het keurmerk Erkend Financieringsadviseur MKB is dan ook een welkome aanvulling voor ons vak”.

Voor meer informatie

Meer informatie over het keurmerk is beschikbaar op de website www.erkendfinancieringsadviesmkb.nl. Ondernemers kunnen hier de adviseurs en organisaties met de juiste erkenning vinden. Ook staat hier alle informatie op waaraan organisaties en financieringsadviseurs met het keurmerk dienen te voldoen.

Over Stichting MKB Financiering

Stichting MKB Financiering is houder van het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB. Stichting MKB Financiering (SMF) is in 2018 opgericht met steun van het Ministerie van Economische Zaken. SMF is een onafhankelijke stichting die samen met financiers, overheid, ondernemers en andere organisaties samen werkt aan een betere en diversere financieringsmarkt voor het MKB. Stichting MKB Financiering (SMF) is ook houder van het keurmerk Erkend MKB Financier.

Het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB is tot stand gekomen met medewerking en bijdragen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, NBA, SRA, Kamer van Koophandel, MKB Nederland, AFM, Dutch Assets

Group, Ondernemers + Financiering, Credion, FOI, IMK, Dukers & Baelemans, Stapelfinanciering, NL Investeert, Financieringsgilde en Eijgen Finance.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.