Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn

Op 9 augustus jl. is de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn opgericht. Als één van de plaatselijke afdelingen van Fietsmaatjes Nederland willen zij zich in alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn gaan inzetten om fietsritten op een duofiets mogelijk te maken voor mensen die door lichamelijke en/of geestelijke ongemakken niet meer zo makkelijk zelfstandig naar buiten kunnen. 

Dankzij Fietsmaatjes kunnen deze mensen als ‘gast’ gekoppeld worden aan een vrijwilliger. Samen kunnen dan fietstochten gemaakt worden op een duofiets: een fiets met elektrische trapondersteuning waarbij gast en vrijwilliger naast elkaar zitten en dus ook makkelijk een praatje kunnen maken. De vrijwilliger stuurt en trapt, en de gast kan naar eigen wens of vermogen mee fietsen.

Fietsmaatjes is in Nederland al enkele jaren een beproefd concept. Veel mensen die als gast gebruik maken van de diensten van Fietsmaatjes, zijn blij op deze manier weer eens wat vaker buiten te komen, een vorm van lichaamsbeweging te krijgen én soms uit hun isolement te komen. Want bij Fietsmaatjes draait het niet om het fietsen alleen: juist het sociale aspect is ook een belangrijk doel. Ons motto is daarom ook: ‘Lekker genieten tijdens het samen fietsen’.

Om nu met succes van start te kunnen gaan met Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn zijn een aantal zaken nodig. Het allerbelangrijkste: duofietsen, vrijwilligers en een organisatie die (o.a.) de gasten koppelt aan vrijwilligers en ervoor zorgt dat de duo’s veilig samen de weg op kunnen. Die organisatie is er inmiddels; aanmeldingen van vrijwilligers en gasten komen ook binnen. Nu nog de fietsen.
Afgelopen september mocht Fietsmaatjes een eerste duofiets in ontvangst nemen; door een sponsor beschikbaar gesteld. Door middel van fondsenwerving hoopt de stichting binnenkort meerdere duofietsen te kunnen aanschaffen.

Meer informatie over Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn vindt u op de website: www.fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl.
Indien u Fietsmaatjes wilt steunen kunt u contact opnemen met de coördinator PR & Communicatie via pr@fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl.

 

 

 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.