Een drive-in diploma-uitreiking bij het Ashram College

Een drive-in diploma-uitreiking bij het Ashram College

De diploma-uitreiking voor examenleerlingen van de middelbare scholen in Nederland gaat er dit jaar anders aan toe dan andere jaren door de coronacrisis. Ook bij het Ashram College in Alphen pakken ze het anders aan. Daar organiseren ze deze hele week drive-in diploma-uitreikingen.

Om examenleerlingen toch een feestelijke afsluiting van het jaar te bezorgen, trekken veel middelbare scholen in Nederland alles uit de kast. Het Ashram College organiseert een drive-in diploma-uitreiking, waardoor het schoolplein de hele week al vol staat met leerlingen en auto’s van hun ouders.

“Dit jaar gaat het allemaal net even iets anders, ook de diploma-uitreikingen. Wij hebben ervoor gekozen om de diploma-uitreiking op leuke en speciale manier te organiseren door het buiten op het schoolplein te laten plaatsvinden. Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juli zijn er elke middag twee klassen aan de beurt en ‘s avonds één klas“, vertelt teamleider Thijs van Seggelen.

Een feestelijke drive-in

De keuze om toch iets te organiseren ter afsluiting van het schooljaar kwam door de grote vraag hiernaar. “Er was veel vraag van leerlingen en ouders om iets te organiseren waar zowel de klas als naaste familie bij aanwezig kon zijn. Zo’n twee maanden geleden zijn we daarom begonnen met de voorbereidingen om toch een diploma-uitreiking te kunnen organiseren. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een drive-in op het schoolplein.”

Er is niet alleen gedacht aan de diploma’s, maar ook aan het feestelijke moment eromheen. Het is een compleet programma, inclusief podium en een groot scherm. Daarnaast is gezorgd voor een snackpakket die in de auto genuttigd kan worden en is het schoolplein tot in de puntjes feestelijk versierd. “De leerlingen staan als klas bij elkaar, buiten de auto. Voor elke klas is er ook een fotomoment ingelast en krijgen leerlingen de gelegenheid om met elkaar foto’s te maken. Natuurlijk lassen we ook een moment in voor het tekenen van het diploma, met voor elke leerling een persoonlijke boodschap van de mentor.” De reacties zijn tot nu toe erg positief: “Zowel leerlingen als ouders zijn heel enthousiast en vinden het zeker voor herhaling vatbaar, ook in normale tijden.”

Lees ook: Een bijzondere diploma-uitreiking voor examenleerlingen van het Scala College

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.