Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Dat horecagelegenheden vanaf vandaag om 22:00 uur de deuren moeten sluiten was een teleurstelling voor de branche, maar Restaurant de Zeeger krijgt te maken met een nog grotere domper. Omdat zij op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn, moeten zij de deuren vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken sluiten.

Vandaag kreeg Restaurant de Zeeger te horen dat zij op dinsdag 29 september vanaf 18:00 uur de deuren moeten sluiten, minimaal voor drie weken. Dit heeft allemaal te maken met de persconferentie van maandagavond. Hierin werd bekendgemaakt dat sportkantines gesloten moeten worden. Maar ook horeca bij commerciële sportaanbieders dienen de deuren te sluiten. “Het doel van de maatregel is om groepsvorming na het sporten te voorkomen. Daarom sluit ook de horeca bij commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt”, zo meldt de Rijksoverheid.

Flinke domper

Restaurant de Zeeger is ook gevestigd op een commercieel sportcomplex en moet dus de deuren sluiten. Een flinke domper voor het restaurant. “Ik voel me echt zwaar rot”, vertelt Robert van den Bovenkamp. “We kwamen er als restaurant net weer een beetje bovenop na de zware maanden die we achter de rug hebben. Dat we nu weer moeten sluiten is echt een klap in ons gezicht.”

Van den Bovenkamp vervolgt: “Bovendien voelt het echt oneerlijk. Alle restaurants mogen openblijven, zij het met aangepaste openingstijden. Ik snap dat de sportkantines niet open mogen, maar ondanks dat wij op een commercieel complex zitten zijn wij gewoon een volwaardig restaurant.” Er heerst vooral ook veel onbegrip bij Van den Bovenkamp. “Uit onderzoek is gebleken dat de besmettingen vooral in privésfeer plaatsvinden, waarom pakken ze dan de restaurants aan?”

Het restaurant zou volgens de Alphense ondernemer makkelijk open kunnen. Hij legt uit: “We hebben zeeën van ruimte in ons restaurant, zelfs als we alle tafels op meer dan 1,5 meter van elkaar zetten. Daarnaast houden we ons ook keurig aan alle maatregelen en voorschriften om alles zo veilig mogelijk te houden. Op die manier hebben we gasten de afgelopen paar maanden een fijne avond uit kunnen bezorgen.”

Maar voorlopig zit opengaan er nog niet in. De komende drie weken, zolang de nieuwe coronamaatregelen gelden, moet Restaurant de Zeeger nog gesloten blijven. Ook voor de periode daarna heeft Van den Bovenkamp niet veel hoop. “We verwachten niet dat de aangekondigde maatregelen van gisteravond over drie weken alweer worden teruggedraaid. De komende tijd wordt het dus nog echt afzien.”

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.