Dertig jaar Kringloop Alphen: “Dit hebben we met elkaar bereikt”

Het was dertig jaar geleden dat Alphen aan den Rijn de kringloopwinkel mocht verwelkomen. Ook in coronatijd heeft Stichting Kringloop Alphen niet stilgezeten. “Wat staat er nu een professionele organisatie op de kaart met een mooie missie!”

Afgelopen periode zijn alle betrokken vrijwilligers en medewerkers persoonlijk geïnformeerd met een speciale jubileumkaart. Op deze kaart was de foto te zien die ook bij dit artikel staat van de ‘ludieke opening’ van hun eerste winkel in 1991. Ook zien we hier enkele vrijwilligers van de zeventien bevlogen mensen die dit initiatief opgestart hebben.

Met het trekken aan een schuifje op de jubileumkaart kwam een foto tevoorschijn die de twee kringloopwinkels tonen die we allemaal kennen: aan de Energieweg 13 in Alphen en aan de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk. Van zwart-wit naar kleur! Van een winkel van 42m2 naar een winkel van 2500m2 totaal. “Wat geeft dit het contrast mooi weer van waar de kringloop nu dertig jaar later staat.”

Feestjaar

Het dertigjarig bestaan gaan we uiteraard ook met onze klanten vieren. Directeur Martin van Keeken vertelt: “Alleen met elkaar hebben we dit kunnen bereiken! Wij zijn alle mensen dankbaar die ons goederen en kleding hebben gegund, maar ook de vele bezoekers van onze winkels in de afgelopen dertig jaar.”

In de afgelopen dertig jaar heeft Stichting Kringloop Alphen hard gewerkt om haar doelstelling te bereiken: mensen en spullen de nieuwe kans en de waardering te geven die ze verdienen. “Een belangrijk onderdeel daarvan is altijd het steunen van goede doelen geweest. De jubileumveiling op 4 september is een uitgelezen kans om tien van die goede doelen te steunen met een mooie bijdrage.”

Welke goede doelen dat zijn? “Dat mogen de inwoners van Alphen aan den Rijn en omgeving zeggen! Ik roep dan ook iedereen op die een goed doel kent dat kans moet maken op een deel van de veilingopbrengst, naar één van onze vestigingen te komen om een goede doelen kaartje in te vullen, dit kan tot en met 10 mei 2021.” Daarnaast staat er op zaterdag 5 juni ook een familiefeestdag voor het hele gezin op de planning.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.