De zwembaden zijn weer open

De zwembaden zijn weer open

Na tien weken gesloten te zijn geweest, openen zwembad De Hoorn en zwembad AquaRijn deze ochtend, op maandag 18 mei, weer hun deuren.

Het RIVM kwam een week geleden met de boodschap dat binnenzwembaden weer open mogen. De beide zwembaden starten met zwemlessen voor kinderen en banen zwemmen. Directeur Remco Pielstroom: “Wij hebben ons hier enorm op verheugd. We hebben de kinderen en (vaste) gasten gemist. Afgelopen weken is er in beide accommodaties hard gewerkt aan onderhoud. Zo is er in De Hoorn geverfd en is er in AquaRijn een horecakeuken gerealiseerd. Daarnaast hebben wij maatregelen getroffen om weer open te kunnen.”

Banen zwemmen

Om veilig open te kunnen heeft De Thermen2 flink wat richtlijnen moeten opstellen. Zo kunnen mensen alleen tussen 07:00 en 13:00 uur banen zwemmen nadat zij gereserveerd hebben, telefonisch of via de website. Daarnaast zijn de douches buiten gebruik en mogen er maximaal 30 personen per bad zwemmen. Remco: “Omdat we zoveel mogelijk mensen willen laten zwemmen, mogen mensen maximaal 50 minuten zwemmen, 10 minuten omkleden. Daarnaast dienen zij binnen de lijnen te zwemmen en mogen zij niet inhalen." Het banen zwemmen kan zowel in de binnenbaden als het buitenbad.

Zwemlessen

Ook voor kinderen van zwemlessen zal het flink wennen zijn. Zo nemen ouders/begeleiders al in de hal bij de zwemlescoördinator afscheid van hun kind. Deze begeleidt de kinderen veilig het zwembad in. Remco: “Kinderen verkleden zich voor de les aan de badrand, daarom moeten zij alvast zwemkleding aan onder hun kleding. Na het zwemmen mogen ouders het zwembad in om te helpen. Het lastige van deze situatie is dat kinderen gewoon hun ding kunnen doen. Het zijn hoofdzakelijk de ouders waar wij in verband met de 1,5 meter-regel rekening mee moeten houden. Verder hopen we dat iedereen weer heerlijk kan komen banen zwemmen of zwemlessen."

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.