De heerlijke Valdelagunde Cuvée Especial is er weer!

De heerlijke Valdelagunde Cuvée Especial is er weer!

Hij vloog de winkel uit tijdens de decembermaand. Gelukkig hoeven we deze heerlijke Verdejo niet langer te missen bij La Bodega ’87, want hij is weer op voorraad! Benieuwd naar deze witte wijn? Lees dan snel verder.

Een atypische Verdejo

Perzik, abrikoos, venkel en limoen. Dit zijn de aroma’s die je tegemoet komen als je de fles opent. De Verdejo is op hout gerijpt en heeft een volle romige smaak en lange afdronk. Doordat deze enige tijd op hout is gerijpt, krijgt deze wijn zijn unieke en bijzondere karakter. In de smaak proef je hinten van vanille, wit fruit en een beetje anijs.

De wijn is afkomstig van Bodegas Escudero, in de regio DO Rueda en het kleine stadje La Seca. De familie besloot, nadat zij generaties lang druiven hadden verbouwd, voor zichzelf te beginnen. Inmiddels bezit de familie Escudero 32 hectare wijngaard, welke ideaal is voor het verbouwen van de Verdejo druif. Ze hebben zich ontwikkeld tot één van de bestsellers van de regio.

Wijnspijs combinatie

Deze Verdejo smaakt heerlijk bij schaal- en schelpdieren of gevogelte. Denk aan een heerlijke risotto met schelpdieren of een frisse salade met gegrilde kip. Wil je iets verrassends? De Valdelagunde laat zich ook uitstekend combineren met de Aziatisch keuken! 

La Bodega ’87 is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Je vindt de wijnwinkel en wijnbar op de Raadhuisstraat 410.

Meer weten over wijn en op de hoogte blijven van alles rondom La Bodega ’87? Volg hen op Facebook en Instagram. Online wijn kopen? Bekijk het assortiment op labodega87.nl.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.