De Alphense Jaarmarkt heeft vanaf nu zijn eigen bier: Marketentsterbier!

De Alphense Jaarmarkt heeft vanaf nu zijn eigen bier: Marketentsterbier!

Een lokaal initiatief tussen brouwer, bakker en tapper. Bruno Langer van Brouwerij ‘De Oude Rijn’ uit Hazerswoude-Rijndijk, Ard van den Berg van Banketbakkerij Stevers en Onno Rombouts van Biercafé de Natte, beide uit Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen om tijdens de jaarmarkt een heerlijk blond bier aan het Alphense publiek te presenteren.

‘Sinds 1977 worden de Jaarmarktkoeken, Marketentsters, gebakken tijdens de Alphense Jaarmarkt op de derde woensdag in September. Door de populariteit van de speciaalbieren zijn wij op het idee gekomen om een Marketentsterbier te laten brouwen’ vertelt Ard van den Berg. ‘Vlak naast ons zit Biercafé de Natte, gespecialiseerd in speciaalbieren, dus het idee om dit samen aan te bieden was snel geboren.’ 

Ik heb Bruno Langer gevraagd om er een passend toegankelijk bier van te brouwen dat goed combineert met de koek. Na wat smaaktesten is hij aan de slag gegaan en het resultaat is een donkerblond bier van 6,8%, gebrouwen van onder meer gerst, haver, mais, rogge, rijst, gember en kokos. De eerste reacties zijn erg positief.
 
Het bier is vanaf vrijdag 15 september exclusief verkrijgbaar op de fles bij Banketbakkerij Stevers en op de tap bij Café De Natte. De oplage is beperkt, we kijken even hoe het aanslaat. Bij succes komt er volgend jaar zeker een vervolg.

Hier kan je er meer over lezen.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.