Crowdfunding voor horecagelegenheid ‘knøss’ loopt gestaag richting de 100%

Crowdfunding voor horecagelegenheid ‘knøss’ loopt gestaag richting de 100%

In hartje Alphen aan den Rijn starten ondernemers Kees, Wouter, Jos en Robert Jan een nieuwe horecagelegenheid. Knøss wordt een plek waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en borrel en is geïnspireerd op Scandinavische invloeden. Denk hierbij aan haardvuur, Scandinavisch design, Nordic Cuisine en niet te vergeten: kaneelbroodjes.

Knøss gaat zich vestigen in het in aanbouw zijnde pand aan de Rijnkade, achter schoenenwinkel ‘van Keeken’. Kees, vijfde generatie schoenwinkelier van Van Keeken: “Ik heb een plan gemaakt om achter de winkel iets moois te maken en daarbij heb ik mijn jeugdvrienden betrokken. We kwamen tot de conclusie dat het iets moest zijn waar je op je gemak voelt, een plek waar je graag wilt zijn”. Het nieuwe pand aan de kade is ontworpen door Wouter en Jos, die samen eigenaar zijn van het architectenbureau bkpunt. Robert Jan is als mede-oprichter van ontwerpbureau Pankra verantwoordelijk voor de identiteit van knøss.

Scandinavische invloeden
De ondernemers hebben alle vier een gedeelde liefde voor Scandinavië en willen dit op meerder manieren tot uiting brengen in knøss. De sfeer in knøss is te vatten in het Deense woord ‘hygge’, dat staat voor ‘intiem samenzijn met mensen bij wie je je kunt ontspannen’. Dit zie je terug in de plannen voor het interieur. Dat zal voornamelijk bestaan uit kalme, aardse en neutrale tinten, gecombineerd met veel groen en hout. Daarnaast zij de gerechten op de kaart gebaseerd op de Nordic Cuisine: simpel, gezond met verse en lokale, biologische producten en oog voor duurzaamheid. 

Crowdfunding
Voor de realisatie van knøss zijn de ondernemers een crowdfunding gestart op CrowdAboutNow. Jos: “We zijn eigenlijk met crowdfunden begonnen om lokaal mensen te enthousiasmeren en mee te laten doen aan hetgeen wat wij bedacht hebben.” Aan elke investering hangt naast rendement ook een passende beloning vast. Zo kun je een interieur sessie van Wouter en Jos krijgen, een branding-sessie van Robert Jan of krijg je korting op schoenen bij Van Keeken. In totaal is het doel om minimaal €150.000 euro op te halen. 

Investeren kan nog tot en met 14 maart via deze link:https://crowdaboutnow.nl/campagnes/knoss 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.