Bibliotheek Rijn & Venen zoekt versterking voor hun RvT

Bibliotheek Rijn & Venen zoekt versterking voor hun RvT

Gezocht: een voorzitter en een lid voor de Raad van Toezicht

Logo Bibliotheek Rijn en Venen - vierkant.png

Ben jij een ervaren en bevlogen toezichthouder die zich graag inzet voor een toekomstbestendige Bibliotheek en daarmee een leven lang lezen, ontwikkelen en verrijken? Bij Bibliotheek Rijn en Venen zoeken we met ingang van 1 januari 2021 een:

Voorzitter Raad van Toezicht en een Lid Raad van Toezicht

We zoeken een ervaren voorzitter, een motiverende regisseur van het toezichtproces, met natuurlijk overwicht en sterke contactuele en representatieve eigenschappen. Een verbinder binnen de RvT, met de bestuurder en de organisatie met een politiek/bestuurlijke achtergrond en kennis van de politieke kaart in ons werkgebied.

We zoeken daarnaast een algemeen lid voor de RvT. Een ervaren toezichthouder met een business achtergrond op het gebied van business modellen, marketing, product/markt combinaties, innovatie, ICT en/of duurzaamheid.

Voor beide rollen geldt aantoonbare affiniteit met onze maatschappelijke functie. Een relevant netwerk en goed gevoel voor maatschappelijke en politieke verhoudingen. Een analytisch denkvermogen en HBO- of academisch niveau. Je deelt onze waarden; vertrouwen, rolvastheid, openheid en transparantie, gelijkwaardigheid en integriteit.

Je wilt bij ons toezicht houden, omdat 
• Wij een grote maatschappelijke ambitie hebben, die jij natuurlijk met ons deelt. 
• We een club zijn van enthousiaste en betrokken toezichthouders, bestuurder, medewerkers en vrijwilligers

Je wordt aangesteld voor een termijn van minimaal 4 jaar. Er zijn 4 vergaderingen per jaar. Per vergadering krijg je een kleine vacatievergoeding. 

Is je belangstelling gewekt? 
Wil jij je inzetten als toezichthouder voor onze Bibliotheek? Stuur dan voor 1 december 2020 een interesseprofiel naar Stichting Bibliotheek Rijn en Venen, t.a.v. directeur/ bestuurder Hester van Beek: h.vanbeek@bibliotheekrijnenvenen.nl
Voor meer informatie kun je contact opnemen met haar opnemen: 06-41613765.

Bibliotheek Rijn en Venen
Bibliotheek Rijn en Venen is een innovatieve organisatie, waarbij inspiratie, kennis en persoonlijke groei van inwoners speerpunten zijn. Onze Bibliotheek verrijkt door middel van vrije toegang tot informatie, kennis, taal en cultuur. Het is een uitnodigende ontmoetingsplek, zowel fysiek als online, waar je graag verblijft, waar je je verbindt en plezier maakt. Ons werkgebied bestaat uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude-Dorp en de daarbij behorende kernen. 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.