Benefietconcert Jostiband voor Cliniclowns in Archeon

Benefietconcert Jostiband voor Cliniclowns in Archeon

In de Romeinse Arena van Museumpark Archeon is op zondag 9 september een geweldig benefietconcert. De Zwammerdamse Jostiband verzorgt een spetterend optreden. De opbrengst van de entreekaarten is bestemd voor Cliniclowns.

Archeon viert met het benefietconcert haar verjaardag. “Wie jarig is trakteert”, zegt directeur Jack Veldman van Archeon. “Wij hebben dit concert samen met de Jostiband georganiseerd. De opbrengst gaat naar de Cliniclowns, omdat deze stichting ook jarig is. Cliniclowns bestaat dit jaar 25 jaar en wij bestaat 20 jaar.” Omdat het concert in de Romeinse Arena plaatsvindt, vinden de muzikanten en het museumpark het leuk als de bezoekers als Romein verkleed naar het concert komen. “Dat maakt het extra feestelijk.”

Museumpark Archeon wordt sinds de herstart in 1998 geleid door Jack en Monique Veldman. Het park moest toen helemaal opnieuw worden opgebouwd en ingericht op een aanzienlijk kleiner terrein. “Maar kijk waar we nu staan”, zegt Monique Veldman trots. “We zijn in Alphen aan den Rijn samen met Avifauna de grote trekkers voor bezoekers en toeristen. We hebben veel interessante locaties erbij gekregen, we hebben tijdens het hoogseizoen bijna elk weekend een historisch evenement en we hebben ook het Romeins Museum en de Restauratiewerf voor de Romeinse schepen die in Zwammerdam zijn opgegraven. En, wij maken ons sterk voor het op de kaart zetten van het Romeinse verleden van Alphen aan den Rijn en voor de gemeente als toeristische trekpleister.”

Stichting Cliniclowns Nederland bestaat dit jaar 25 jaar. Het doel van de stichting is om zieke kinderen een fijn moment te bezorgen. Een clownsbezoek leidt af, zodat de kinderen hun pijn en angsten even van zich af kunnen zetten. Cliniclowns ontvangt na afloop van het concert een cheque voor de totale opbrengst van de entreegelden. Concertbezoekers kunnen eventueel een pannenkoek in het Klooster of Pizza & Pollo in de Herberg nuttigen en een gezellige wandeling maken door het (gesloten) museumpark.

Het concert
Het optreden van de Jostiband begint zondag 9 september om 16.00 uur. Vanaf 15.30 uur mogen de concertgangers Museumpark Archeon in. Zij betalen 7,50 voor het concert, dat is inclusief parkeren. Na afloop kunnen de bezoekers een wandeling maken langs de fraaie locaties in het museumpark of een hapje eten in de Romeinse Herberg of het middeleeuwse Klooster. Kaarten zijn te koop via www.archeon.nl, kies agenda, kies jostiband.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.