Archeon: mode door de eeuwen heen

Archeon: mode door de eeuwen heen

Mode door de eeuwen heen in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn

Foto: mode door de eeuwen heen in Museumpark Archeon (fotograaf Hans Doderer)

20 en 21 augustus staat Archeon in het teken van mode door de eeuwen heen. Van de prehistorie, Romeinse tijd tot en met de late-middeleeuwen worden aan de bezoekers speciale demonstraties getoond en zijn er vele activiteiten. 

In de prehistorie is een demonstratie van plantaardige vezels, zoals brandnetel, vlas en boombast. De wol wordt geverfd met natuurlijke materialen en er zijn demonstraties van spinnen en weven. In de prehistorische boerderij is een tentoonstelling waar allerlei reconstructies van kleding, kostuums en accessoires van prehistorische kleding worden getoond. Met voorbeelden van plantaardige materialen worden de verschillende technieken gedemonstreerd.

In de Romeinse tijd wordt textiel stempelen getoond, en bij het huis uit Voorburg kunnen bezoekers een selfie maken in Romeinse kleding. De Romeinse legionairs laten zien hoe men een maliënkolder maakt. Ook zijn diverse stijlen van de Romeinse kledij te bewonderen.

In de middeleeuwen worden demonstraties gegeven van borduren, spinnen, weven, bandweven, kaartweven en vilten. De schoenmaker zorgt voor het allerbeste schoeisel van leer en een middeleeuws gezelschap showt laat-middeleeuwse kleding.

Mode is van alle tijden en dat laat Archeon zien in dit weekend.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.