Alphen introduceert elektrische huurfietsen

Alphen introduceert elektrische huurfietsen

Vanaf maandag 24 juni kunnen inwoners en toeristen van Alphen aan den Rijn gebruikmaken van het nieuwe huurfietssysteem.

Dit initiatief biedt de mogelijkheid om het Groen hart te verkennen via de vele fietsroutes die op www.hierisalphen.nl te vinden zijn.

Locatie
De elektrische huurfietsen zijn beschikbaar in de fietsenstalling aan de Aarkade in het centrum van Alphen aan den Rijn.
De fietsen zijn te herkennen aan het FIETSHART-bord dat boven de fietsen wordt geplaatst.
De kosten van het huren van een huurfiets bedragen €4,- per uur met een maximum van 8 uur.
Via de app Deelfiets Nederland zijn de elektrische fietsen te boeken.

Duurzamere toekomst
Vanuit de lokale ondernemers die actief zijn binnen recreatie en toerisme is er een grote vraag naar de mogelijkheid om een fiets te huren. Wethouder Relus Breeuwsma benadrukt het belang van dit initiatief: "Fietsen is niet alleen leuk en gezond, maar ook een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst. Met dit huurfietssysteem bieden we ook onze bezoekers de mogelijkheid al fietsend ons groene buitengebied te verkennen en al het moois dat daar te beleven is. Een lang gekoesterde wens gaat met dit initiatief in vervulling."

Fietshart van Holland 2030
De fietsen worden geleverd en onderhouden door de lokale fietsenwinkel Gek van Fietsen.
Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door Fietsverbinder John Loef, het Platform voor Recreatie en Toerisme, Alphen Marketing, de Centrummanager en de gemeente Alphen aan den Rijn.
Het initiatief draagt bij aan de ambitie die de gemeente Alphen aan den Rijn heeft om Fietshart van Holland 2030 te worden.

Huur elektrische fiets - plaatje 1.jpg

 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.