Alleen het beste goed genoeg voor peuters?

Donderdag 31 oktober heeft Marie-Louise van Mourik, directeur van Junis Kinderopvang, wethouder Gert-Jan Schotanus uitgenodigd. Zij overhandigde hem een speciaal boekje ‘PeuterStart, alleen het beste is goed genoeg’.

Waarom dit boekje?
PeuterStart, partner van Junis en onderdeel van BOOST, is in Alphen aan den Rijn al jarenlang de partner voor peuterspeelzalen en voorschoolse educatie (VE). Op 16 locaties - in elke wijk in Alphen aan de Rijn, maar ook in Boskoop en Rijnwoude - komen zo’n 465 kinderen van 2-4 jaar samen om te spelen en te leren. Peuters krijgen bovendien een extra steuntje in de rug, want alle Peuterstart-groepen werken met een VE-programma. VE is bedoeld om alle kinderen een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen te bieden.

Peuters kunnen op de locaties hun sociale vaardigheden ontwikkelen en spelenderwijs hun taal- en spraakvaardigheden oefenen in een veilige omgeving. Zeker voor peuters die het nodig hebben is deze ondersteuning belangrijk, bijvoorbeeld bij peuters die een taal- of ontwikkelingsachterstand hebben. PeuterStart investeert in 2019/2020 in een nog hogere kwaliteit van VE. Voor de PeuterStart-locaties krijgen zij hiervoor subsidie van de overheid via de gemeente Alphen aan de Rijn. Samen met de gemeente is er een onderzoek uitgevoerd voor verbeterpunten. Met de uitkomsten ontwikkelden zij een onderscheidend aanbod voor voorschoolse educatie. In het boekje is te lezen hoe dit vorm krijgt.

Marie Louise van Mourik: “Wij zijn trots op PeuterStart en op de pedagogische medewerkers die zich elke dag inzetten om alle kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Wij zien dat onze medewerkers met veel bevlogenheid hun werk doen. Zij geven onze peuters een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen en een goede voorbereiding op de basisschool. Dat doen wij met veel plezier samen met de gemeente en BOOST-partners, omdat wij allemaal het beste willen voor onze peuters.”

Kwalitatieve peuteropvang tegen lage kosten
Ouders die meer willen weten over opvang van hun peuter bij PeuterStart, wat het inhoudt en wat het kost, kunnen contact opnemen met Junis Klantenservice via klantenservice@junis.nl of 0172 – 745 850. PeuterStart wordt gesubsidieerd door de overheid en kan soms helemaal gratis of tegen een lage vergoeding worden afgenomen!

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.