Al ruim honderd dagen voorzitter van de VOA, Elles in ’t Veld blikt terug

Elles in ’t Veld is inmiddels al meer dan drie maanden voorzitter van de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA). In het VOA-magazine blikt ze terug op haar eerste periode.

Een eerste tussenpeiling na 100 dagen presidentschap van wat er tot dan toe is bereikt, is gebruikelijk in de Verenigde Staten. Voor Elles in ’t Veld, de eerste vrouwelijke voorzitter van de VOA, reden om in het VOA-magazine op haar eerste periode van het voorzitterschap terug te blikken.

Een goed begin

Ondanks het begin van het voorzitterschap in een rare tijd als deze laat In ’t Veld zich niet kisten. Zij kijkt terug op een goede periode, ondanks dat de VOA niet het gebruikelijke programma kon afdraaien zoals netwerkbijeenkomsten, borrels en sportactiviteiten. In plaats daarvan was er voor In ’t Veld een andere uitdaging. “Ik denk dan aan de inspirerende webinars, de pubquiz en het informeren van leden via onze talrijke nieuwsbrieven en het behartigen van de belangen van ondernemend Alphen”, zegt In ’t Veld. De volgende stap is om, wanneer de pandemie voorbij is, met een vliegende start te beginnen aan het gebruikelijke programma.

Trots 

In ’t Veld kijkt in het interview in het VOA-magazine met trots terug op het coronaproof laten doorgaan van de jaarlijkse VOAWARDS, want ook dit was een nieuwe situatie. Waar normaliter Castellum gevuld is met 700 man, keken er nu 6.000 mensen vanuit huis. Daarnaast kon de online talkshow met burgemeester Liesbeth Spies en oud-premier Jan Peter Balkenende op veel positieve geluiden rekenen. 

Alphen Rent werd in een korte tijd ook op poten gezet als alternatief voor de afgelaste 20 van Alphen. “Onlangs renden we met 350 mannen en vrouwen de 20 van Alphen. Dat de samenwerking met andere partijen en met veel vrijwilligers in staat is dit, vaak ook nog eens in korte tijd, te organiseren geeft mij als voorzitter ontzettend veel energie”, zegt In ’t Veld. 

Het is voor ondernemers in het bijzonder een moeilijke periode vanwege corona. In ’t Veld krijgt veel energie wanneer zij kijkt hoe creatief en inventief Alphense ondernemers zijn. Maar zeker hoe zij de moed erin blijven houden om hun bedrijf overeind te houden. “Veel van mijn energie haal ik dus uit wat we doen als VOA en uit de inspiratie die ik krijg van medeondernemers.”

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.