Achttiende editie Midwinter Fair in Archeon afgelast vanwege corona

Diverse bands op podia verspreid door het park, leerzame workshops, een overdekte markt met unieke waren en ander entertainment. Dat is het recept voor de Midwinter Fair die jaarlijks plaatsvindt in Archeon. Maar door de coronamaatregelen kan het evenement dit jaar niet doorgaan.

Archeon organiseert al jaren de Midwinter Fair, waarbij het hele museumpark in fantasy sfeer wordt ingericht. Een weekend lang worden er dan activiteiten georganiseerd waarbij de viering van het licht centraal staat. Dit jaar zou het winterse festival voor de achttiende keer plaatsvinden, maar corona gooit roet in het eten. “De maatregelen zorgen ervoor dat we helaas hebben moeten besluiten om dit jaar geen Midwinter Fair te organiseren”, aldus Archeon.

“Wij leven helaas in een onzekere tijd waarin het lastig is om met alle RIVM maatregelen mooie evenementen te organiseren, met name waarbij activiteiten binnen plaatsvinden. Dit is het geval bij veel activiteiten van de Midwinter Fair als de optredens van muziekgroepen, de markt en shows. Het hanteren van voldoende afstand en het tegengaan van groepsvorming is hierbij onvoldoende haalbaar.” Er wordt daarom ingezet op een nieuwe editie van de Midwinter Fair in 2021. Dit zal plaatsvinden op 11 en 12 december 2021.

Het museumpark is in december wel gewoon geopend in de weekenden voor ander vertier, waaronder ook de schaatsbaan van maar liefst 450 m2.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.