Openingsfestival Cultureel Seizoen en Straatmuzikantenfestival

Save the Date: Openingsfestival Cultureel Seizoen en Straatmuzikantenfestival op 27 augustus in centrum Alphen aan den Rijn

We mogen weer!

Op zaterdag 27 augustus a.s. is het 7e Flierefluiter Festival, het Straatmuzikanten Festival in Alphen aan den Rijn. We organiseren dit jaar het festival in samenwerking met cultuurplatform KHABBAZ. Zij openen deze dag het culturele seizoen. Er spelen meer dan 25 straatmuzikanten op 15 speellocaties in het Alphense Centrum van 11.30 uur tot 15.30 uur. Onder de deelnemers bevinden zich solisten, duo's en groepen, uit binnen- en buitenland. De muziekstijlen variëren van Folk, Jazz, Americana, Pop, Rock tot het Nederlandstalige lied. De finale van het festival is om 16.00 uur op het Rijnplein. 3 finalisten strijden om de Flierefluiter Bokaal, die dit jaar weer gemaakt wordt door Gea Zwart. De wethouder van cultuur Anouk Noordermeer reikt samen met een jurylid om ongeveer 16.15 uur de prijzen uit. Er is dit jaar ook weer een fotowedstrijd aan het festival verbonden. De winnaar ontvangt een dinerbon t.w.v. € 50,-, te besteden in Alphen aan den Rijn.

The Cool Six Brass Collective, de winnaar van 2019, speelt om 11.30 uur op het Rijnplein. Naast de finale om 16.00 uur is er op het Rijnplein is van alles te beleven op het gebied van dans, muziek, theater en meer, voor jong en oud. Het Rijnplein wordt gevuld door cultuurplatform KHABBAZ met kramen en een podium, waar diverse culturele instellingen zich presenteren.

Het Straatmuzikantenfestival wordt georganiseerd door de vrijwilligers en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren, ondernemers, horeca en winkeliers van het Alphense Centrum. Het festival is gratis toegankelijk. Het wordt een mooie muzikale én culturele middag, met hopelijk een stralende zon voor de muzikanten en het publiek.

Voor de laatste informatie over het festival ga je naar www.AlphensStraatmuzikantenFestival.nl, www.facebook.com/AlphensStraatmuzikantenFestival of https://khabbaz.nl/openingsfestival-cultureel-seizoen

   Openingsfestival Cultureel Seizoen 2022.png  Openingsfestival cultureel seizoen 2.png

27 augustus, 2022

11:00 - 18:00