Workshop Berntsen Mulder Advocaten - 23 juni 2022

WORKSHOP | ‘Conflict bij fusie, splitsing of uittreding in het MKB, hoe los je dat op?’

Ondernemers opgelet! Op donderdag 23 juni organiseert Berntsen Mulder Advocaten een workshop over het voorkomen en oplossen van conflicten die kunnen ontstaan wanneer in het MKB sprake is van een overname of splitsing van een bedrijf, dan wel het uittreden van een vennoot.

In de workshop vertellen advocaat Jos van Bohemen (arbeidsrecht) en Sylvia van der Salm (ondernemingsrecht) aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk hoe dit soort conflicten kunnen ontstaan en hoe conflicten kunnen worden voorkomen of opgelost. Uiteraard is er volop ruimte voor vragen en discussie.

Welke onderwerpen komen aan de orde?

  • Veel voorkomende oorzaken van conflicten in het MKB tussen vennoten onderling, die leiden tot een overname, splitsing van de onderneming of uittreding van een vennoot.
  • Het belang van het maken van heldere afspraken bij het oprichten van een onderneming (zowel V.O.F. als BV).
  • Een inzicht in een aantal juridische (on)mogelijkheden om conflicten in het MKB over een overname, splitsing of uittreding van een vennoot op te lossen.
  • Met welke (juridische) aandachtpunten kan een ondernemer bijvoorbeeld rekening houden, als hij een overname contract sluit of de onderneming splitst, dan wel als vennoot uittreedt.
  • Het waarderen van een belang in een onderneming.
  • Wat zijn veel voorkomende valkuilen bij dit soort conflicten?

De workshop wordt gehouden van 15.30 uur tot 17.00 uur. Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje.

De workshop vindt plaats in het centrum van Alphen aan den Rijn. Gegevens daarover volgen na aanmelding. Deelname aan de workshop is kosteloos en vrijblijvend. Meer informatie lezen en/of aanmelden? Dat kan hier.

23 juni, 2022

15:30 - 17:00

Organisatie

Berntsen Mulder Advocaten