Bijeenkomst WerkVinden Alphen: “Werkloos en Sociale Voorzieningen”

Het zijn onzekere tijden en niemand is meer zeker van zijn baan. Daarom organiseert WerkVinden Alphen in samenwerking met het FNV een online informatiebijeenkomst, waarbij wordt uitgelegd met welke regelingen (sociale voorzieningen/uitkeringen) je te maken krijgt als je werkloos bent of werkloos wordt.

Je hebt wellicht al veel informatie van diverse instanties gekregen of gelezen, maar dat is toch best veel om te ontrafelen. Naast de WW gaat Theo Gennes van de FNV in op diverse details zoals rechten en plichten. Welke inkomsten worden wel/niet gekort? Met welke instanties krijg je te maken en waar moet je op letten? Hij bespreekt ook de IOAW en IOW, evenals de participatiewet regelingen (bijstand). Die zijn van groot belang voor vijftig plussers. Je verneemt van hem de laatste wijzigingen in de regels voor werkzoekenden.

De informatiebijeenkomst is woensdagochtend 22 september van 10.00 tot 12.00 uur en is in de Bibliotheek Rijn & Venen, Aarkade 10, Alphen aan den Rijn. Uiteraard gelden de coronaregels, conform de dan geldende corona maatregelen van de Overheid. Iedereeen is welkom, dus niet alleen 50-plus of FNV lid. Opgeven en aanmelden via de website www.werkvindenalphen.nl. Deelname kost € 5,- en er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, dus vol is vol. 

Stichting WerkVinden 
Stichting WerkVinden - Alphen is een neutrale, onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden in de regio belangeloos helpt bij het vinden van werk. De hulp van WerkVinden bestaat o.m. uit: lezingen, workshops, informatiebijeenkomsten, netwerken/wandelen en individuele begeleiding. Voor meer informatie en ons volledig programma, zie onze website www.werkvindenalphen.nl

Logo Werkvinden 2.0 - groot.jpg

22 september, 2021

10:00 - 12:00

Bibliotheek Rijn en Venen
Aarkade 10
Alphen aan den Rijn

Organisatie

WerkVinden Alphen