Orgel jukebox in Adventskerk

Simon Stelling speelt verzoeknummers op het Steinmeyer orgel.

Op zondagmiddag 19 januari zal er in de Adventskerk een speciaal evenement plaatsvinden. Het prachtige en authentieke Steinmeyer orgel krijgt deze middag tijdelijk functie als ‘jukebox’. Simon Stelling, stadsorganist in Alphen aan den Rijn, zal vooraf ingezonden muziekstukken spelen op het orgel.

Na dit concert zal het orgel als geheel worden ontmanteld en een grondige restauratie tegemoet gaan. Hierdoor zal het voor minstens 9 maanden niet meer bespeelbaar zijn.

“We willen dit moment niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom bieden we iedereen die het orgel nog wil beluisteren op ludieke wijze de mogelijkheid om verzoeknummers in te laten sturen via onze website,” aldus Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk, die dit evenement organiseert.”

Simon Stelling zal een selectie uit de inzendingen maken. “Het mogen klassieke, populaire, religieuze of andere muziekstukken zijn. “Zo kunnen we goed horen wat het orgel allemaal kan en is het voor een middag een heuse jukebox,” vervolgt Simon Stelling.

De afgelopen maanden heeft Stichting Vrienden van de Adventskerk een grote actie opgezet om geld op te halen voor de restauratie. De actie “Vol op het orgel” heeft veel media-aandacht gekregen. Mensen kunnen orgelpijpen adopteren voor €25, €50 en €100 per stuk. Er is al meer dan € 25.000 opgehaald.

“Wij zijn trots op dit instrument in de Adventskerk. En we blijven ons hiervoor inzetten. Nu al wordt er gewerkt aan de samenstelling van een afwisselend en muzikaal openingsprogramma voor als het orgel na haar restauratie weer in vol ornaat te horen is. Dit zal in het najaar van 2020 zijn en het wordt heel bijzonder,” zegt Jan de Kruijf.

De speciale orgel-jukebox-middag op 19 januari start om 16:00 uur en iedereen is welkom. Toegang is vrij.

Meer informatie over de actie is te vinden op: www.vriendenvandeadventskerk.info/orgelactie
Meer informatie over de orgel jukebox is te vinden op: https://www.vriendenvandeadventskerk.info/orgel-jukebox

19 januari, 2020

16:00 - 18:00

Adventskerk
Julianastraat 69
ALPHEN AD RIJN