WerkVinden Alphen: informatiebijeenkomst over sociale voorzieningen

Woensdag 13 september: informatiebijeenkomst over alle ins en outs van de sociale voorzieningen Als je te maken hebt of krijgt te maken met uitkeringsinstanties (UWV of gemeente), komen er veel zaken op je af waarvan je niet altijd goed op de hoogte bent.

Denk aan vragen als “Wat zijn mijn plichten?” en “Wat zijn mijn rechten?”. Je onbekendheid met deze onderwerpen maakt je onzeker. Maureen van de Pligt maakt tijdens deze bijeenkomst een einde aan die onzekerheid. Maureen is vakbondsbestuurder bij het FNV voor uitkeringsgerechtigden en is met name gespecialiseerd in Participatiewet-regelingen (bijstand) en werken zonder loon. Maar zij is ook thuis in de regels en wetten van de WW en de Wia.

Zij bespreekt alle ins en outs van sociale voorzieningen, bijvoorbeeld wat zijn je rechten en plichten in de bijstand, de WW of in de ziektewet. Zij gaat eventueel in op specifieke gevallen als die van te voren aan haar zijn doorgegeven. Deelnemers krijgen kennis, uitleg over regelingen en kunnen vragen stellen over hun persoonlijke situatie.

De bijeenkomst is voor werkzoekenden (met name die ouder zijn dan 50 jaar) en hun begeleiders, die open staan om samen te zoeken naar de beste opties per specifieke situatie.

Het is woensdagochtend 13 september van 10 tot 12 uur in bibliotheek Rijn en Venen (1e verdieping, ruimte Tulp & Roos), Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn. Deelname is gratis, maar aanmelden via dit formulier is zeer wenselijk.

13 september, 2023

10:00 - 12:00

Bibliotheek Rijn en Venen
Aarkade 10
Alphen aan den Rijn

Organisatie

WerkVinden Alphen