VOA HR Kring: DOEN IS WETEN

Later als ik groot ben ... tja, wat dan? 

Het belang van een juiste keuze in de beroepsopleiding is groter dan ooit.  Als werkgever zijn we op zoek naar jonge, enthousiaste, nieuwe medewerkers. Maak ze nu al enthousiast voor je bedrijf!

Petra Hoekstra is decaan van het Groene Hart Leerpark, een vmbo-school uit Alphen aan den Rijn, en projectleider van het VSV project “Werken aan loopbaanperspectief". Zij verzorgt voor ons een presentatie over Go4it! Dit is een twee daagse beroepenmanifestatie voor vmbo-leerlingen uit Alphen aan den Rijn e.o. en vindt plaats in het Archeon. Go4it wordt jaarlijks georganiseerd door de VOA, tijdens de Week van het Werk. Dit jaar is Go4it! op 1 en 2 november 2022. 
 
Voor wie is de Go4it! beroepenmanifestatie bedoeld en waarom is samenwerking met het bedrijfsleven nodig?

Petra vraagt ook aandacht voor het project “Werken aan loopbaanperspectief". Idealiter is LOB een proces waarin vmbo-leerlingen stap voor stap een beter beeld krijgen van hun mogelijkheden en ambities. Hiermee neemt de kans toe dat zij een passende vervolgopleiding en uiteindelijk passend werk vinden. Samenwerking tussen VO, Mbo en bedrijfsleven is belangrijk in dit proces en kan verder verbeteren.

Foto HR Kring elektriciteit.jpg
Het doel van deze bijeenkomst is verbinding leggen tussen V0-scholen en bedrijven uit de regio. Waar liggen behoeftes bij scholen en het bedrijfsleven om elkaar te ondersteunen en te versterken?  Welke rol kan het bedrijfsleven spelen bij het organiseren van buitenschoolse LOB-activiteiten van de VO-scholen? Hoe kan er een betere aansluiting komen tussen schoolverlaters en beschikbare arbeidsplaatsen binnen het bedrijfsleven in de regio?

Vul dit wensenlijstje aan en neem het mee naar de HR-Kring op 12 mei! 

VOA HR - KRING
Donderdag 12 mei 2022
16.00 - 17.00 uur
VOA in het Ondernemingshuis 

Ja, ik ben er graag bij!

12 mei, 2022

16:00 - 17:00

Ondernemingshuis iFlow
Europaplein 10
ALPHEN AD RIJN