Take A Break sessie: Vitaliteit

Hoe vitaal zijn jouw medewerkers én hoe vitaal ben je zelf?

Vitaliteit is al jaren en zeker ook nu in deze bijzondere “coronatijd” een belangrijk onderwerp. Want vitale medewerkers zorgen voor een succesvolle organisatie en bijvoorbeeld 60% minder veiligheidsincidenten. Doordat vitale medewerkers een hogere betrokkenheid, hoger werkvermogen en lager ziekteverzuim hebben, bevorder je de algemene betrokkenheid in je organisatie en is er meer energie, focus en werkplezier. Kortom: Alleen maar voordelen!

Maar hoe doe je dat als je elkaar vooral achter het beeldscherm ontmoet en er minder ruimte is voor het intermenselijke contact? Hoe houd je mensen betrokken als alle leuke ‘echte’ uitjes al een jaar lang niet door kunnen gaan?

We nodigen onze expert op dit gebied, Patricia de Sain van De Sain Werkt/LEF trainingen, uit om te onderzoeken hoe het met jouw vitaliteit staat en wat je kunt doen om de vitaliteit bij jezelf en in je team/organisatie te verhogen.

Aanleiding
Herken je dat je mensen (en jijzelf waarschijnlijk ook) het zat zijn na een jaar corona? We zijn moe, willen er weer op uit, zijn het thuiswerken zat, we missen het onderlinge échte contact, het praatje pot bij de koffie en willen terug naar normaal. In het ziekteverzuim zie je het misschien nog niet direct terug nu mensen thuis werken, maar hoe is het met de productiviteit, de energie en het werkplezier?
Je hoort vaak dat je best effectief kunt vergaderen via het beeldscherm maar dat het niet alleen fysieke klachten oplevert, maar ook mentaal en emotioneel een enorme impact heeft. Dat uit zich vaak in ‘grijs’ verzuim. Zeker nu mensen thuis werken melden ze zich wellicht niet ziek maar neemt wel de productiviteit en betrokkenheid af.

Vitaliteit gaat over de gezonde geestelijk en lichamelijk gesteldheid van iemand die leidt tot energie om te leven, waarbij lichaam en geest in balans zijn. Vitaliteit wordt ook wel levenslust of veerkracht genoemd. De basis van een gezond leven én succesvolle organisatie.

Patricia werkt aan ‘gelukkige mensen en succesvolle teams en organisaties’ en neemt je mee op reis langs de vier onderdelen van vitaliteit: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Oftewel de invloed op je hoofd, lichaam, hart en ziel en hoe je daar als bedrijf invloed op kunt uitoefenen om te zorgen dat jouw medewerkers zich vitaal voelen.

Waarom deelnemen
Als je vitaliteit en een gezonde balans in lichaam en geest belangrijk vindt, wanneer je in de vitaliteit van jezelf en/of je organisatie wilt investeren, omdat hierdoor het werkplezier en de productiviteit toeneemt én het ziekteverzuim afneemt, dan is deze Take-A-Break sessie geschikt voor jou. Je leert wat je kunt doen om de energie te doen toenemen en wat zoal energielekken zijn en hoe je die kunt voorkomen. Tot slot krijg je de beschikking over een vitaliteitscheck waar je direct in je eigen organisatie mee aan de slag kunt!

Voor wie
Deze sessie is voor iedereen die zich weleens wat minder vitaal voelt, merkt dat de energie en het werkplezier bij de medewerkers minder is en/of het ziekteverzuim oploopt en wil investeren in vitaliteit. Want vitaliteit zorgt voor geluk en gelukkige mensen zorgen voor succesvolle organisaties. 

We verwachten een hoge opkomst met veel collega-VOA-leden. Dus wees erbij.

Wanneer en waar
Deze online sessie is op dinsdag 11 mei van 8.00 – 8.30 uur. 

Programma en spreker
We nodigen Patricia de Sain uit om haar expertise met jou te delen en je vragen te beantwoorden. Patricia adviseert vanuit haar bedrijf De Sain Werkt, leidinggevenden, teams en organisaties over gelukkige mensen en succesvolle organisaties. Haar bedrijf LEF-trainingen verzorgt hiertoe diverse trainingen en team-ontwikkeltrajecten.

Foto Patricia de Sain.jpg

08.00 uur: Opening en welkom
08.05 uur: Vitaliteitscheck.
08.15 uur: Wat is vitaliteit en hoe kun je het verbeteren? Voor jezelf en je team/organisatie.
08.25 uur: Vragen, samenvatting, afronding
08.30 uur: Sluiting

Aanmelden
Aanmelden kan via deze link.

Heb je voorafgaand aan de sessie al vragen over dit onderwerp? Stel ze gerust per mail aan: patricia@desainwerkt.nl

11 mei, 2021

08:00 - 08:30